ΔΑΕΙΡΑ

Η φωτογραφία μου
Τὸ Κέντρον Ἐλευσινιακῶν Μελετῶν ΔΑΕΙΡΑ ἀνέλαβε καὶ ὡλοκλήρωσε τὸ ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ Μνημείου τοῦ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ, μὲ τὴν ἄδεια τοῦ Ὀργανισμοῦ Λιμένος Έλευσῖνος (καὶ ἄλλες τέσσερεις ἄδειες μιᾶς ἀπίστευτης γραφειοκρατίας). Ἐλᾶτε νά θαυμάσετε λοιπόν τὸν ἥρωα Κυναίγειρο, ζωντανεμένο μετά ἀπὸ 2500 χρόνια, στὴν παραλία Ἐλευσῖνος (Πλατεῖα Κυναιγείρου) στήν νέα μαρίνα στὸ ΙΡΙΣ.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ
Την ίδια μέρα που δημοσιεύσαμε την άθλια εικόνα των αρχαίων Τάφων στο Δυτικό Νεκροταφείο ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιάσκος, προς τιμήν του, έδρασε αστραπιαία. Σε συνεννόηση με τα μέλη της Δάειρας και την Αρχαιολογική υπηρεσία διέθεσε τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για να καθαριστούν οι δύο Τάφοι, που βρίσκονται εκτεθειμένοι στην βεβήλωση από ασυνείδητους κατοίκους. Έτσι ο Αντιδήμαρχος συντόνισε οκτώ άτομα, πέντε από την Δάειρα και εθελοντές και τρία από τον Δήμο Ελευσίνας, με ψυχή της Ομάδας τον Στράτο Σκαφίδα, συμπολίτη μας με μοναδική και αξιέπαινη ευαισθησία και πρωτοβουλία. Οι Τάφοι κείτονται τώρα καθαροί και περιφραγμένοι. Ο χώρος αυτός είναι παρακείμενος εκείνου που έχει δεσμεύσει η Αρχαιολογική υπηρεσία, και είναι σκόπιμο να δεσμευτεί από τον Δήμο για Πλατεία και ανέγερση Μαυσωλείου των Επτά επί Θήβας, όπως προτείνει το Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών ΔΑΕΙΡΑ.

1 σχόλιο:

  1. Μην τρελλαθούμε να συγχαίρουμε και τον Αντιδήμαρχο που έκανε το αυτονόητο και μάλιστα κατόπιν συστάσεως και υποδείξεως πολιτών , την στιγμή που έπρεπε από μόνος του νά τού είχε ...κόψει!!!


    Αναρωτιέμαι σέ ποιές άλλες εκπτώσεις αξιολόγησης των αρχόντων και προυχόντων θα καταντήσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή