ΔΑΕΙΡΑ

Η φωτογραφία μου
Τὸ Κέντρον Ἐλευσινιακῶν Μελετῶν ΔΑΕΙΡΑ ἀνέλαβε καὶ ὡλοκλήρωσε τὸ ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ Μνημείου τοῦ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ, μὲ τὴν ἄδεια τοῦ Ὀργανισμοῦ Λιμένος Έλευσῖνος (καὶ ἄλλες τέσσερεις ἄδειες μιᾶς ἀπίστευτης γραφειοκρατίας). Ἐλᾶτε νά θαυμάσετε λοιπόν τὸν ἥρωα Κυναίγειρο, ζωντανεμένο μετά ἀπὸ 2500 χρόνια, στὴν παραλία Ἐλευσῖνος (Πλατεῖα Κυναιγείρου) στήν νέα μαρίνα στὸ ΙΡΙΣ.

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΔΑΕΙΡΑΣ 25-6-10

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Η ΔΑΕΙΡΑ δίνει διάλεξη στην Αθήνα, προσκεκλημένη από τον ΠΑΛΑΙΧΘΟΝΑ, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώρα 8μμ, με θέμα "Οι τρεις Κατακλυσμοί της Προϊστορίας και η Ελευσίνα", με ομιλητές τον Αναστάσιο Στάμου και την Ιωάννα Κόκλα. Περιλαμβάνονται ο "Ελευσίνιος Θρήνος", το "Βυθισμένο Ράριον Πεδίο" και η "Ιερά Ελευσίς", που παρουσιάζονται με ποιητικό λόγο και διαφάνειες.
Η Πολιτιστική Εταιρεία "Παλαίχθων" εδρεύει στην οδό Παλλάδος 21 (3ος όροφος), πίσω από τον σταθμό του Μετρό Μοναστηρακίου, στην Πλατεία Ψυρρή.
Κάθε βδομάδα εκλεκτοί συνέλληνες δίδουν διαλέξεις στον Παλαίχθονα, πάνω σε θέματα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού, όπως οι Αχιλλέας Λαζάρου, Βασίλης Φίλιας, Σαράντος Καργάκος, Κωνσταντίνος Ρωμανός, Σπύρος Χατζάρας, Λεωνίδας Αποσκίτης, Χρήστος Κωνσταντόπουλος και άλλοι.
Επίσης δίδονται δωρεάν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσης.
Την Τετάρτη 30 Ιουνίου στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία "Αγέλαστος Πέτρα".
Επικοινωνία στα τηλ. 6942551213 και 6944965803.

1 σχόλιο:

 1. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού και στο Βιετνάμ ηττήθηκαν, και στο Αφγανιστάν το ίδιο. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
  Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
  Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
  Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
  http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

  *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

  ΑπάντησηΔιαγραφή