ΔΑΕΙΡΑ

Η φωτογραφία μου
Τὸ Κέντρον Ἐλευσινιακῶν Μελετῶν ΔΑΕΙΡΑ ἀνέλαβε καὶ ὡλοκλήρωσε τὸ ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ Μνημείου τοῦ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ, μὲ τὴν ἄδεια τοῦ Ὀργανισμοῦ Λιμένος Έλευσῖνος (καὶ ἄλλες τέσσερεις ἄδειες μιᾶς ἀπίστευτης γραφειοκρατίας). Ἐλᾶτε νά θαυμάσετε λοιπόν τὸν ἥρωα Κυναίγειρο, ζωντανεμένο μετά ἀπὸ 2500 χρόνια, στὴν παραλία Ἐλευσῖνος (Πλατεῖα Κυναιγείρου) στήν νέα μαρίνα στὸ ΙΡΙΣ.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

2010: Ολόκληρο το Πρόγραμμα της ΔΑΕΙΡΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Δάειρα»
Ιστοσελίδα: http://daeira-kem.blogspot.com/ − Τηλεταχυδρομείον: kem.daeira@gmail.com

Ένας απολογισμός των εκδηλώσεων της ΔΑΕΙΡΑΣ το 2009 δεικνύει την συμβολή του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών στα πνευματικά δρώμενα της Ελευσίνος και των Πανελλήνων.

Φεβρουάριος 2009: Διάλεξη του Καθηγητή Δ/θμιας Εκπ/σης Αναστασίου Στάμου, Προέδρου της ΔΑΕΙΡΑΣ, με θέμα «το Βυθισμένο ΡΑΡΙΟΝ Πεδίο», για το οποίο αναμένεται η ανάδειξή του σε συνεργασία με το τμήμα Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μάρτιος 2009: Διάλεξη του Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρου Παπαμαρινόπουλου με θέμα «η ΑΤΛΑΝΤΙΣ στον Ατλαντικό Ωκεανό», με αναφορά στο έργο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας της οποίας προεδρεύει και οργανώνει διεθνή Συνέδρια.

Απρίλιος 2009: Παρουσίαση του Αρχαιοπρεπούς Εκπαιδευτικού Οπλιτικού Αγήματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΕΣ», που μετέχει σε εκδηλώσεις μνήμης αποδίδοντας τιμές, στις ετήσιες επετείους της μάχης του Μαραθώνα, της ναυμαχίας της Σαλαμίνος, της μάχης των Πλαταιών, και παρελαύνει στις εθνικές επετείους της Εθνεγερσίας του 1821 και της Εποποιΐας του 1940-41.

Μάιος 2009: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αλέξανδρος-Διόνυσος, το κοινό Όραμα» της Αρχαιολόγου Λιάνας Σουβαλτζή, που δεικνύει για άλλη μια φορά τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Όαση Σίουα της Αιγύπτου.

Νοέμβριος 2009: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ηπειρωτικός διαχρονικός Ελληνισμός» του Δικηγόρου Γρηγόρη Κοσσυβάκη, που αναδεικνύει τον μεγάλο ήρωα του 15ου αιώνος Γεώργιο Καστριώτη (Σκεντέρμπεη) και αποδεικνύει την Ελληνική καταγωγή του.

Δεκέμβριος 2009: Διάλεξη του Οικονομολόγου και εκδότη του περιοδικού «ΑΡΔΗΝ» Γιώργου Καραμπελιά με θέμα «Νεο-οθωμανισμός και η Ελλάδα σήμερα» επί τη εκδόσει του ομωνύμου βιβλίου του.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΔΑΕΙΡΑΣ για το έτος 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευσίνος (Παγκάλου 11, 2ος όροφος), γίνονται συνήθως την πρώτη Τετάρτη εκάστου μηνός και ώρα 8μμ, στην νέα διεύθυνση (παραπλεύρως του ναού του Αγ. Γεωργίου):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου